Школярі з усієї області з'їхалися до Рівненського центру учнівської творчості, аби позмагатися у мистецтві орігамі. Конкурс проходив в три етапи. Діти складали по схемі фігури та виготовляли картини.

Руслана Калюш розповідає як робити квітку з паперу. Дівчина займається орігамі рік. Участь в конкурсі бере вперше. Та від того захоплення не менше. Руслана каже, приїхала не за перемогою, а просто добре провести час.

У змаганні беруть участь школярі з сімнадцятьох районів Рівне нщини, по два представники від кожної команди. Попередньо діти не реєструвались. Найкращих обирали керівники їхньої творчості. Головна умова конкурсу - вік учасників, від 10 і до 14 років. Оцінюють роботи школярів за різними критеріями.

Визначатимуть переможців у трьох номінаціях: виготовлення виробів в техніці класичного орігамі, твілінгу, та теоретичного заліку.

У конкурсі орігамі найкраще показали свою майстерність команди з Рівного та Володимирецького району. Переможці окрім грамот отримають ще й пам'ятні подарунки.