У акторів професійне свято. Юні лялькарі з усієї області з'їхалися до Рівного. Це обласний театр ляльок запросив дитячі колективи на відкритий фестиваль. Приурочили його до Міжнародного дня діячів театрів ляльок. Фестивалем на сцені разом зі своєю підростаючою зміною досвідчені лялькарі цьогоріч зустрічають професійний день учетверте.

На два дні сцену обласного театру ляльок "захопили" дитячі лялькові колективи. До Рівного на фестиваль "Березневі сходинки" вони привезли власні вистави. Дмитро із Володимирця водить вовка. Справа ця, каже, не з легких.

Щоб вийти на цю сцену й показати чого навчилися, над виставою "Казка Непитайлівського лісу", юні лялькарі добряче працювали.

У дитячій казці злий сірий вовк рятує поросятко. Та якби обласний театр ляльок не подарував юним акторам із Володимирця ляльки, вистава із казки не вийшла б, каже керівник дитячого театру. Шити казкових героїв власними силами діти не можуть. Справа ця складна й копітка. Щоб вивесвти ось таку маріонетку на сцену, протягом декількох тижнів над нею працює п'ятеро людей. Стартує робота з ескізу. Далі — пап'є-маше.

Після цього до роботи підключаєся механік, він дарує лялькам міміку та жести. Якщо потрібно, із дерева витесують руки й ноги. Ця лялька поки не завершена, з її обличчям ще працюватиме художник. Образ власника трактиру готують до нової вистави "Людина з Ламанші", але не дитячої, а для дорослих.

Миша з вистави "Каштанчик" також уміє співати. Але вона планшетна й простіша у керуванні.

Над складними механізмами героїв вистав юні ляльководи поки не задумуються. Намагаються якнайкраще виконати свою роль.

Виступатимуть десять дитячих лялькових театрів із районів протягом двох днів. За підсумками їхніх виступів оберуть два кращих дитячих колективи.