Понад три тисячі випускників рівненських шкіл вже у найближчі дві суботи прийдуть на пробне зовнішнє незалежне оцінювання. Для цього усім зареєcтрованим необхідно роздрукувати запрошення зі своєї персональної сторінки, та узяти усі необхідні документи, аби отримати допуск до пункту складання. Таких пунктів у Рівному працюватиме три - у 23, 24, та 27 школах.

До пробного тестування, яке відбуватиметься дві суботи поспіль готові і організатори? і абітурієнти. На пункт складання ЗНО необхідно узяти весь пакет документів, вчасно з'явитися, і пройти саме тестування. Воно триватиме від двох до трьох годин, залежно від обраного предмету. Результати учні зможуть отримати протягом 10 днів на сайті оцінювання якості освіти. Цьогоріч пробне тестування перевірятимуть по-новому. Не лише закриті запитання, а й ті які потребують розгорнутої відповіді.

Організатори кажуть, з кожним роком іспити стають легшими, тому переконують - хвилюватись не потрібно. Радіють, що учні з міста і села показують однаково хороші результати. Звертають особливу увагу дітей, які ще не отримали свої сертифікати. Адже чимало з них повернулись назад до Львову.

Згодом усі учасники тестування отримають і запрошення, де буде вказано адресу пункту. З поміж десяти тисяч абітурієнтів, п'ята частина випускники минулих років. Фахівці кажуть, їх попередні результати дійсні, однак чимало охочих прагнуть отримати кращі. Випускники 22 школи у своїх силах впевнені, шкодують лише, що доба має не 36 годин, а лише 24.

Оцінювання відбудеться з середини травня до 7 червня. Згодом буде додаткова сесія для тих, хто з поважних причин не з'явився на тестування. Однак, про це потрібно повідомити у п'ятиденний термін після іспиту.