На Рівненщині продовжують скорочувати лікарняні ліжка й оптимізовувати медзаклади. За минулий рік шість дільничних лікарень перепрофілювали в амбулаторії. Усе заради економії, пояснюють чиновники. І обіцяють продовження медичної реформи й цьогоріч. На додачу обласні обранці перевірять, як витрачають гроші освітяни.

Роботою обласних депутатів незадоволена прокуратура Рівне нщини. Правоохоронці вбачають неналежне виконання прийнятої на сесії програми "Ліси Рівне нщини на 2011-2015 роки". Відтак на ім'я голови облради надіслали подання.

Порадившись, депутати вирішили відхилити подання наглядового органу. Мовляв, із доброї ласки вирішили допомогти грішми лісівникам, а їх тепер звинувачують, що мало грошей витрачають. Менше стало і ліжок у лікарнях, та й самих лікарень меншає. Такі наслідки медичної реформи. За 2011 рік скоротили більше півтисячі ліжко-місць у лікарнях та вісімдесят у санаторіях.

Поки не реформою, а перевірками лякають депутати освітян. Обіцяють відтепер ретельніше розподіляти кожну гривню й ревізувати освоєння грошей. Особливо зацікавилися програмою "Шкільний автобус". Її цьогоріч прийматимуть на 2012-2015 роки. Нині в області підвозять лише 80 відсотків школярів від загальної кількості тих, хто цього потребує.

Відповідно до державної програми, каже Іван Вєтров, Кабмін задекларував за найближчі три роки забезпечити школярів, які живуть далі ніж три кілометри від шкіл, підвозом. Автобуси, які в середньому коштують 2 мільйони триста тисяч гривень, купуватимуть за державні кошти й гроші із районних бюджетів.