Рівне на межі міжконфесійного конфлікту. Українська православна церква Київського патріархату занепокоєна тим, що їх колеги із Московського захотіли забрати собі Свято-воскресенський собор у Рівному та ще й приміщення канцелярії та духовної семінарії. На захист інтересів УПЦ КП вже стали місцеві націонал-демократи.

Рівне нська єпархія Української православної церкви Московського патріархату провокує в області міжконфесійний конфлікт. Таку заяву розповсюдив місцевий осередок Української народної партії. Кажуть, мають незаперечні докази того, що Московський патріархат зазіхає на власність Київського.

Секретар Рівне нської єпархії Української православної церкви Московського патріархату отець Іван Солодчук у телефонній розмові збір підписів підтвердив. Однак зауважив, що від офіційних коментарів керівництво єпархії поки утримається. Тим часом у Київському патріархаті мовчати не збираються. Історія Свято-Воскресенського собору бере свій початок у серпні 1890 року. На закладенні був присутній російський цар Олександр ІІІ. У 1931-му, за часів польської держави собор після ремонту і поновлення розписів було освячено вдруге.

Церковній громаді споруду повернули вже у квітні 1989-го. А з 1992 року собор розділено на 2 храми - у верхньому відправляє службу Київський патріархат, у нижньому - Московський. За часи свого існування Свято-Воскресенський собор у Рівному не раз змінював і власників, і навіть призначення. Останні 20 років тут, у верхньому і нижньому храмах моляться єдиному Богові 2 конфесії християнської, православної церкви. Вже менше ніж за місяць віряни обох патріархатів мають зібратися тут разом, щоб освятити великодні кошики. Та чи буде на свято Воскресіння Господнього мир у Свято-Воскресенському соборі - знає один лише Бог.