Самозбудований балкон розсварив сусідів у Рівному на вулиці Київській. Конфлікт триває вже не перший рік. Втім вирішити його не можуть ані комунальники, ані самі власники, ані судові виконавці.

Рівнянка Ольга Козачук добудувала собі балкон в будинку на вулиці Київській ще 2004-го року. Документи подавала спільно із сусідом ліворуч, разом і проект замовляли, щоб було дешевше. Обоє отримали дозвіл на добудову розпорядженням міського голови і роботи їм виконувала одна фірма. Ось тільки сусід, відхилившись від проекту, зробив собі під балконом ще й підвал, а над ним прибудувалися сусіди із 2-го поверху. Ольга Козачук каже, не зважала на таку самодіяльність, доки конструкція сусідів не почала просідати, а через спільну стіну тягнути за собою і її балкон. Подала до суду і справу виграла.

За справу взялася виконавча служба, сусіда Ольги Козачук двічі оштрафували за невиконання рішення суду. Матеріали навіть направляли до прокуратури, але там відмовили у порушенні щодо нього кримінальної справи, бо довів що не має технічної можливості знести свій балкон.

Аби вирішити сусідську суперечку в облдержадміністрації створили спеціальну комісію. Оглянувши балкони та заслухавши всі зацікавлені сторони конфлікту, голова комісії робить висновок.

Але знести балкон не так вже й просто, адже можуть постраждати не лише сусіди, а й цілий будинок кажуть представники комісії.