Про житлово-комунальні проблеми Рівненщини сьогодні говорили на круглому столі, котрий зібрала громадська рада при облдержадміністрації. На засідання запросили профільних чиновників від області та міста, голів ОСББ, представників газо-, водо- та електропостачальних компаній і громадських активістів. Окрему увагу присвятили саме об'єднання співвласників будинків.

5 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків утворилися на Рівне нщині від початку цього року. Тепер в області 280 ОСББ, котрі обслуговують 322 будинки. І це близько 10 відсотків житлового фонду Рівне нщини. Однак і тим об'єднанням, що вже існують, проблем вистачає. Зокрема, із правом власності на прибудинкові території.

А ось тут уже недопрацьовують і самі депутати, і виконком.

Питання землі - не головне, значно важливіше - ефективне управління будинком, адже для цього бракує кваліфікованих людей, вважає радник міського голови Рівного. Ще гостріша, на його думку, проблема - капітальні ремонти будівель, котрі передають на баланс ОСББ.

Однак проблем не бракує і об'єднанням співвласників новобудов, розповідає голова одного з таких ОСББ у Рівному. І йдеться не тільки про вічні - фінансові.

Попри усе, до 2014 року, за державною програмою, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків планують передати 70 відсотків житлового фонду. Чи знайдуться гроші на капремонти будинків, котрі передаватимуть, чиновники прогнозувати не беруться.