Рівненські чиновники з луцькими наводять мости. Щоб дізнатися про найвигідніші точки можливої співпраці у майбутньому, запросили сусідів до Рівного. Провели переговори й консультації, познайомили із програмою ПРООН, втім найбільше волинських колег зацікавив наш сміттєпереробний завод.

Десяток депутатів на чолі з секретарем Луцької міської ради навідалися до Рівного, щоб домовитися про співпрацю. Перше чим зацікавилися — сміттєпереробним заводом. Допитувалися про усе: від збору сміття до будівництва.

З півгодини пояснювали місцеві чиновники сусідам принади майбутнього заводу. Хто й чому вкладає у нього гроші, як це змінить ситуацію із площею полігону. Запитували волиняни й про екологічну ситуацію: чи не погіршиться вона, коли завод запрацює. Встигли місцеві чиновники похвалитися дієвістю програми розвитку ООН. Перелічили усі комунальні дірки, які латають ПРООНівськими грішми.

А от луцькі підприємці не чекають чиновників. Вони вже наступають на рівненський ринок перевізників. Налагодити не тільки співпрацю, а й зробити міста подібними пропонує головний радник з питань стратегічного планування та економічного розвитку проекту ЛІНК. Фінансує програму агентство США з міжнародного розвитку. Якщо її погодять керівники сусідніх міст й районів виграють від цього і жителі, і бізнесмени.

Чи будуть урни однаковими не лише у Рівному, а й Луцьку, Рівне нському, Здолбунівському, Луцькому та Ківерцівському районах, залежить від рівненських чиновників. Вони поки ще співпрацю за проектом ЛІНК письмово не погодили. Та якщо не поквапляться, прогавлять обіцяних радником інвесторів. Проект діятиме до кінця цього року.