Нагадаємо, хлопці віком 13 і 14 років залишили заклад під час гри у хованки, побавитись в яку самі ж і запропонували. Варто було виховательці відволіктись, як діти відразу втекли.

Працівники притулку намагались знайти дітей власними силами. Шукали 6 годин і лише тоді звернулись до міліції.

Втікачів могло бути троє. Але один з вихованців притулку від цієї ідеї відмовився.

Підлітків шукали в кількох напрямках. За однією з версій, діти могли поїхати в Корець або Квасилів, де проживають їхні рідні. Та все ж у міліції були певні, що підлітки помандрували в напрямку Сарн, оскільки один з втікачів родом із селища Степань.

Знайшли дітей неподалік Малинського перехрестя в Сарненському районі. Наразі втікачі знаходяться в Березнівському райвідділі міліції. У притулку, звідки вони втекли, розповідають: це не в’язниця, тож простежити за всіма вихованцями, майже неможливо. До того ж, хлопці поводились чемно і свої плани втечі нічим не виказували.

У міліції підлітки зізнались: втекли адже просто хотіли помандрувати. З дітьми правоохоронці провели профілактичну бесіду - пояснили, що така поведінка іноді може призвести до сумних наслідків. А в притулку тепер обіцяють уважніше стежити за дітьми та докласти всіх зусиль, щоб вихованці закладу навіть не думали про втечу.