Ліки на Рівненщині подешевшають. Щоправда не усі та не для всіх. 10-відсоткову знижку місцеві чиновники випрохали для багатодітних та прийомних сімей. Погодилися на такий крок аптекарі Рівненщини, з якими влада нині підписала спеціальну домовленість.

Здешевити дорогі медпрепарати чиновники просили аптекарів ще з кінця минулого року. Нині вісім керівників аптечних мереж підписали документи. Відповідно до них ліки прийомним сім'ям, вихованцям будинків сімейного типу й багатодітним сім'ям продаватимуть із 10-відсотковою знижкою.

Підписаний меморандум вступив у силу відсьогодні. Днями, обіцяють чиновники, у засобах масової інформації з'явиться перелік аптек та пунктів із адресами, де багатодітні та прийомні сім'ї й будинки сімейного типу зможуть придбати відчизняні ліки зі знижкою. Частина аптекарів уже подумує про таку ж знижку і на ліки закордонного виробництва.

Нині в області працює 450 аптек й аптечних пунктів. Щоправда, більшість із них у містах. У сільській місцевості, кажуть керівники мереж, відкривати аптеку чи хоча б аптечний пункт, нерентабельно.

Щоб аптек на селі побільшало, додає Володимир Синяк, їм потрібні поступки в оренді у сільській місцевості. Чиновники кажуть: допоможуть чим зможуть, якщо їх попросять.

А поки що соціально-незахищені сім'ї із маленьких сіл скуповуватимуться у райцентрах. І щоб скористатися знижкою на відчизняні препарати варто мати із собою відповідне посвідчення.