Хто виборе своє право на читача у поступі прогресу? Чи виживуть видавництва, як зароблятимуть свій хліб письменники і, зрештою, якими стануть бібліотеки вже в недалекому майбутньому - на усі ці питання вже незабаром сподіваються знайти відповідь організатори громадського обговорення, яке сьогодні стартувало на Рівненщині.

"Якою має бути бібліотека нашої громади?" - цікавляться в жителів Рівне нщини самі біліотекарі та профільні чиновники. У книгозбірнях прагнуть відповідати дедалі вищим вимогам читачів, але передусім планують вивчити їхні потреби. Хоча на Рівне нську обласну бібліотеку гріх нарікати - кажуть навіть столичні гості.

Куди гірше становище у сільських книгозбірнях: фонди бідні і застарілі, комп'ютери та інтернет - справжня рідкість, а в більшості немає навіть пристойного опалення.

Власне уявлення про майбутнє бібліотек та літератури загалом вже має наймолодший,а отже "найпросунутіший" заступник голови облдержадміністрації. Олексій Губанов - за прогрес та екологію.

Усі зауваження та побажання жителі області можуть приносити до своїх бібліотек, часу на це мають ще до вересня. Зібрану інформацію систематизуватимуть для кожної сільради, району та міста. І обіцяють якнайшвидше впровадити усі ідеї в життя - звісно, якщо вистачить фінансів.