П'ять молодих людей отримали гранти на реалізацію власних творчих проектів від обласної державної адміністрації. Загальна сума понад двадцять дві тисячі гривень. Переможців обирали за поданими проектами. А на отримання коштів від влади претендувало вісім номінантів.

Валентина Люліч працює старшим прокурором в обласній прокуратурі. За власний кошт вже видала одну віршовану збірку. Для того аби видати другу написала проект до обласної державної адміністрації.

Переможниця для глядачів першого місцевого цитує поезію зі своєї першої збірки. Поряд з обдарованою молоддю стипендії від влади отримують провідні творчі працівники області та ветерани культури і мистецтва. Загалом їх п'ятнадцять і отримувати вони будуть стипендію в розмірі двісті гривень щомісяця протягом року.

Заохочення отримав і відомий рівненський художник Микола Годун. Такі матеріальні заохочення обласна влада роздає з 2003 року. За цей час 65 молодих людей отримали гранти на втілення власних проектів у життя, а 213 працівників культури та мистецтва отримали стипендії.