Рівненщина — в числі лідерів серед регіонів, які активно втілюють проекти програм розвитку місцевого самоврядування. Минулоріч найбільше коштів за співфінансування громад, місцевих та обласного бюджетів вклали у сільські дороги. У 2012-му більше уваги приділятимуть програмам, націленим на популяризацію здорового способу життя. Тому то серед переможців Всеукраїнського конкурсу є проекти з будівництва спортино-оздоровчих комплексів і не тільки.

250 мільйонів гривень минулоріч громади області та органи влади залучили на соціальні об'єкти. За одні лише бюджетні кошти, зізнається обласна влада, стільки побудувати не вдалось. Найактивнішими у підготовці проектів були громади Березнівщини, Костопільщини, Кореччини та Рівного. Лише на Всеукраїнський конкурс проектів та програм органи місцевого самоврядування області підготували 40 пропозицій.

Рівне нщина — у числі лідерів серед регіонів, які залучають державні кошти на програми розвитку. Цьогоріч область отримає значну суму на реалізацію 11-ти проектів.

Серед переможців і проект Малівської сільради. Тут мають реконструювати під дитсадочок закинуте приміщення. Голова сільради зізнається, вони щороку реалізовують по проекту. Вже відремонтували водопровід, сільський клуб, спортивний майданчик, футбольне поле та відкрили соціальний центр. У сільраді більшає діток і у відведеному у школі приміщенні усім дошкільнятам місця не вистачає, то ж відновлять дитсадочок на 60 місць.

Громади-переможці за співфінансування фонду відновлюватимуть цьогоріч вуличне освітлення, системи опалення у школах та сільських будинках культури. Гроші на це зі столиці обіцяють направити уже в квітні.