І сьогодні знову обласні чиновники говорили про нелегальні пилорами. Звітують, на Рівненщині із понад тисячі діючих пилорам лише три сотні закуповує деревину. Де бере сировину решта, та як боротися із нелегальними лісопилками, вирішували сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації. А ще говорили про борги по зарплаті, недовиконання районних бюджетів та інвестиції.

Будівельна галузь регіону потихеньку виходить на докризовий рівень. Втім, статистика поки невтішна, і не лише через завершення у 2010-му реконструкції автомагістралі Київ-Чоп.

Тож чиновники розпорядились проаналізувати причини, з яких інвестиції оминають ці райони. А голів Дубровицього району та міста Острог, які минулоріч недовиконали бюджети заслухали на місці. Дубровиччина, виявляється, минулоріч недоотримала майже півтора мільйони податку з фізичних осіб, а цьогоріч не отримала дотацій. Більше могли заробляти північні райони Рівне нщини за рахунок легалізації пилорам.

Але самі суди, на думку голови облдержадміністрації виносять недостатньо жорсткі покарання для порушників.

Дозволи на відкриття пилорам дають органи місцевого самоврядування. Але тільки у Зарічненському районі 59 пилорам відкрили для власних потреб, тоді як у Рокитнівському такої немає жодної.