У Рівному незабаром з'явиться нова мистецька премія. Започаткувати її вирішили після серії персональних виставок живопису Георгія Косміаді. Премією його імені планують удостоїти вперше уже цього року. Однак, ще думають чи це буде за конкретну роботу написану цьогоріч, чи за весь творчий шлях певного художника.

Художників початківців й професіоналів вже цього року можуть удостоїти премії імені Георгія Косміаді. Її започаткування тільки обговорюють. Наразі вирішують що саме та яку винагороду вона передбачатиме. Автори ідеї сподіваються на фінансування премії із міської скарбниці. Розраховують на суму щонайменше у 10 тисяч гривень. На започаткування премії власного імені Георгій Косміаді заслуговує, переконана вчитель мистецтва. Та й стати лауреатом, на думку Олени Бурець, — почесно. У Рівне нській українській гімназії у кімнаті-музеї зберігається 25 живописних робіт художника.

Обговорення започаткування премії імені Георгія Косміаді у Рівному триватимуть до 11 березня. А хто ще не встиг познайомитися із творчістю художника, запрошують на виставку його робіт присвячену 45 роковинам пам'яті — "Загадка темпери" до галереї "Євро-Арт".