У Рівному відбувся прем'єрний показ українського художнього фільму "ТойХтоПройшовКрізьВогонь". Продюсер та актори стрічки поділилися своїми враженнями від знімального процесу усім охочим. Марина Прищепа дізналася навіть як обирали акторів до фільму.

Український фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" відтепер можуть побачити і рівняни. Стрічка про долю льотчика, якому доводиться пройти німецький полон, радянські табори та стати вождем індіанського племені. В основу сюжетної лінії фільму покладено реальні факти з біографії Героя Радянського Союзу, льотчика авіації дальньої дії Івана Даценка. Головну роль у фільмі зіграв актор Дмитро Лінартович. На думку творців стрічки, серед десятків претендентів він найкраще підходить для цієї ролі.

У фільмі також зіграли відомі українські актори Віталій Лінецький, Віктор Андрієнко, Олександр Ігнатуша. Останній зіграв роль Угрюм-руки. Зйомки фільму відбувалися в Україні. Знімали у Києві, Київській області та Кам’янці-Подільському. Щоправда один епізод відзняли у Аргентині. Літак, який ми бачимо у кадрі «ЯК-3», належить Державному музею авіації України. Роботу над фільмом розпочали у 2007 році та через кризу довелося призупинити процес на півтора роки. Всього над фільмом "Той Хто Пройшов Крізь Вогонь" працювали 5 років. На його виробництво витратили 16 мільйонів гривень, 10 мільйонів з яких – державні кошти. Стрічку планують показати не лише у кінотеатрах, але й на телебаченні. Також фільм з'явиться у квітні цього року і на DVD дисках.