Виховувати дітей у духовно-моральному дусі пропонують учасники конкурсу-фестивалю вчителів основ християнської етики, що пройшов в Острозі. На захід "Учитель року з предметів духовно-морального спрямування" з'їхалося понад три десятки педагогів з усієї країни, аби не тільки позмагатися між собою, але досвіду у колег перейняти.

Організатор конкурсу "Вчитель року" Василь Жуковський духовним вихованням молоді займається з часу відродження Острозької академії. Позаторік презентував першу в Україні загальнодержавну програму з основ християнської етики для учнів 1-11 класів, яка отримала гриф Міністерства освіти. Нині в Україні - 21 тисяча шкіл, де вивчають цей предмет. Щоправда, належить він до факультативних. Та попри це, значення основ християнської етики для виховання учнів важко переоцінити, переконаний Василь Жуковський.

Студентка спеціальності "Релігієзнавство" Ольга Данилюк про специфіку роботи вчителя християнської етики знає з власного досвіду. Дівчина не лише допомагає в організації конкурсу, а й викладала предмет під час педагогічної практики у Рівне нській гуманітарній гімназії.

На спілкування з учнями про їхні реальні проблеми націлені й доробки вчителів-конкурсантів. Вони складають тест на знання Святого Письма, беруть участь у дебатах і презентують власні уроки. Роман Кабацький демонструватиме фрагмент тренінгу з розв'язання конфліктів. Каже, здобуті навички допомагають його вихованцям і у повсякденному житті.

Завдяки таким ентузіастам як вчителі-конкурсанти Україна здатна протистояти згубним аморальним впливам ззовні, переконаний ректор Острозької академії. Невдовзі після змагання вчителів - змагання учнів: уже наприкінці березня Острозька академія прийматиме учасників також уже традиційного всеукраїнського конкурсу - "Юні знавці Біблії".