Старі радянські традиції в сучасній Україні. Нині і у Рівному відзначають День захисника Вітчизни. Його коріння з 1918 року - як день народження Червоної Армії. У часи СРСР 23 лютого був днем Радянської армії, тож і сьогодні, за традицією, вітають у першу чергу військових. У рівненському 13-му армійському корпусі також нагородили найкращих військовослужбовців.

У військовослужбовців 13-го армійського корпусу сьогодні справжнє свято. Особовий склад військової частини вже чекає на свої нагороди та слова привітань від керівництва.

Для ветерана військової служби Миколи Коваля цьогорічне свято особливе. Він отримав привітання від Президента України, орден Богдана Хмельницького 3-го ступеня та почесний нагрудний знак "Слава і честь".

А повторити й справді є що. Чоловік — військовий льотчик. Служив у багатьох країнах світу. За досягнення був особисто нагороджений королевою Британії Єлизаветою II. Наразі працює технічним директором у місті Миколаїв. Каже, бути військовим нелегко, особливо без підтримки держави.

На брак фінансування нарікає і керівництво військової частини. Хоча військові говорять про свої проблеми - сьогодні про них намагаються не думати. Хай й не гроші, але грамоти й відзнаки кращі військовослужбовці додому сьогодні все ж принесуть.