Звільнити Табачника за антиукраїнську діяльність з посади міністра освіти вимагають від Президента України опозиційно налаштовані рівненські депутати. Втім провести таке звернення на сесії Рівнеради їм так і не вдалося. Чому питання так і не включили до порядку денного та кому вигідний конфлікт навколо земель льонокомбінату?

Суперечки нинішньої сесії Рівне ради почалися ще з порядку денного. Зокрема, очільник фракції "Свободи" кілька разів безуспішно намагався провести до порядку денного звернення до Президента щодо звільнення міністра Табачника за антиукраїнську діяльність.

Зрештою міський голова заявив, що всі звернення заслухають у першій частині сесії, але слова не дотримав. У перерві свою позицію міський голова обґрунтував журналістам несподівано.

Звернення депутати таки розглянуть. Ініціативу "Свободи" підтримала й фракція "Батьківщини", найближчим часом обранці спільно опрацюють текст і зберуться додатково. А сьогодні слово для звернення надали представниці поліграфічної фірми, котра сперечається за земельну ділянку з новим власником льонокомбінату і просить депутатської підтримки.

Тим часом нещодавнє повідомлення СБУ щодо порушень у тендері на харчування дошкільнят спонукало депутатів послухати профільну заступницю міського голови.

Решту часу на сесії депутати присвятили вирішенню переважно земельних питань. А ще в Рівне раді сьогодні з'явилася депутатська група "Рівне " із 10-ти осіб: до квартету "Всеукраїнського патріотичного союзу" приєдналися 6-еро різнофракційних депутатів.