Жаба царівна, Губка БОб та тачка Маквін велетенських розімірів відтепер прикарашають міський парк культури та відпочинку імені Шевченка. Усі вони та інші снігові казкові герої - учасники святкувань проводу зими, що відбудеться 26 лютого у Рівному.

Скульптор Іван Сарана вже другий день ліпить у парку снігові фігури. Каже, погода цьому тільки сприяє, тому працює зранку до вечора. Вже й має чим похизуватися.

Снігові велетні вже привертають увагу рівнян. Діти не можуть пройти осторонь робіт майстра. Останній хвилюється аби їх не розвалили уночі мешканці обласного центру. Адже територія парку відкрита. Його директор Андрій Мощанецький запевняє, що цього не станеться, оскільки тут побільшало чергового патруля. Сам же керівник думає над різноманітними конкурсами, які планують провести у неділю.

У попередні роки свято Масляної відбувалося у рівненському зоопарку. Втім через малу територію та незручність доїзду рівнян цьогоріч всі заходи перенесені до парку імені Шевченка.

Ще однією новинкою цьогорічного свята стала його назва. На відміну від інших міст - у Рівному воно називатиметься Масниця.

Єдине за що хвилюються чиновники, аби не підвела погода. Кажуть, якщо температура повітря буде плюсова, то не зможуть збудувати льодову гірку та деякі снігові скульптури.