Двері молодого аматорського кіно зачинили за сценаристами й відчинили для режисерів. До 15 червня можна надсилати готові короткометражки. А тим часом сценаристам роздали заслужені нагороди. У ІІ-ому Молодіжному аматорському кінофесті "Двері" визначили 5-ох найкращих сценаристів. Обирали з 97 робіт, котрі надіслали із 11 міст України.

97 сценаріїв. У кожному — свої герої, їхні переживання, труднощі... Як писалося сценаристам та читалося журі, вони вирішили обговорити за столом переговорів. Хвалили й критикували, а ще зізнавалися.

Читав, де застане вільна хвилина, і автор ідеї фестивалю аматорського кіно. В останню ніч заступник голови облдержадміністрації осилив найбільше — аж 15 сценаріїв.

Журі не тільки читали, а ще й уявляли... Себе головним героєм. Цей сценарій писала і не помилилася волинянка із псевдонімом Домініка Домаль. Текст журі сподобався, за нього віддали срібні двері. Ці кількасекундні відеоанонси на усі п'ять кращих кіносценаріїв зробили за ніч. Підключили до роботи переможців-режисерів торішнього фесту "Двері". Пощастило з повною екранізацією написаного ще одній володарці срібних дверей киянці Оксані Артеменко. Її робота «Такі щасливі…» сподобалася власнику бронзових дверей першого фесту. За добу він зробив за її кіносценарієм короткий метр.

Сестра-близнючка Оксани — Марина Артеменко, заінтригувала журі стандартом. "Не менеше 50 кг...", а у руках — золоті "Двері". Сценарій про норму, дівчину просив написати знайомий режисер-другокурсник. Короткометражок на написані сценарії побільшає. "Її вії" відзніме Артем Вишневський. Хлопець заявив про свій режисерський хист ще на попередньому кінофесті. Показав світ очима тарганів. Щоправда, тоді журі обрало інші стрічки.

Дещо із написаного, можна адаптувати і до сцени, каже один із журі й одночасно директор облмуздрамтеатру. Читали, уявляли, але надрукувати збірку кіносценаріїв книговидавці Капранови не ризикнуть.

Зреалізовані, тобто, відзняті ідеї, журі кінофесту "Двері" чекатиме до 15 червня.