Перший президент України Леонід Кравчук збирався на сьогодні до Рівного, одначе поїздка зірвалася, бо Леонід Макарович захворів. Відвідати батьківщину він планував у рамках підписання угоди про співпрацю між "Рівненським земляцтвом" та керівниками міста й області. Втім, укладання угоди не зірвалося. Вихідці з Рівненщини, котрі нині живуть у Києві, до земляків приїхали й дізнавалися, чим допомогти.

Цей живопис можна було побачити в експозиції у Метрополітен музеї, що у Ньою-Йорку, на виставках у Парижі, крім того полотна Юрія Нагулка продають на найдорожчих Лондонських аукціонах. Торік у Стразбурзі його виставкою відкрили сесію Парламентської асамблеї Ради Європи. Він — заслужений діяч мистецтва України, родом зі Здолбунівщини. У 77-му закінчив будівельний факультет теперішнього НУВГП. Закордоном представляє не лише Україну, розповідає та показує також і свою малу батьківщину.

Нині Юрій Нагулко разом із іншими земляками, які перебралися до Києва, приїхав до Рівного, щоб запитати, чим може бути корисним тут. Традиційно, із 2003 року між керівником області, Рівного та міжнародним громадським об'єднанням "Рівне нське замляцтво" підписали угоду про співпрацю. У десяти пунктах детально розписали хто за що відповідає.

Місцеві чиновники розраховують, що із собою теперішні кияни на свою малу батьківщину привозитимуть знайомих із закордону.

Радіє підписанню угоди і міський голова Рівного. Пам'ятати, підтримувати, сприяти та розповідати один про одного пообіцяли сторони угоди. Юрій Нагулко у вересні у Монако покаже, як виглядає сніг із його батьківщини.