Сьогодні у православних та греко-католиків свято Стрітення Господнього. Під час церковних богослужінь освячують воду та свічки. А за народним повір'ям Зима зустрічається з Весною, тож можна пророкувати погоду. Між тим, українці продовжують переймати й заокеанські свята. Скажімо, в рівненському зоопарку вже традиційним став День бабака. Що він сьогодні провістив наші діти знають не гірше за американських.

День Бабака - одне з найпопулярніших свят в американців. Втім, запевняють фахівці, ця традиція має значно давніше коріння - з Римської імперії. Тільки там головним героєм був їжак. Згодом в Німеччині їжака замінив борсук, і вже пізніше в Америці закріпився бабак. Про такі факти повідали юним зоологам у рівненському зоопарку. Проте українські діти теж очікують бабака.

Та він і носа не показує. Хоча опівдні вийшов погуляти на чверть години. Нарешті працівники зоопарку добудилися бабака, проте тінь свою він не побачив. А це - гарний знак.

У зоопарку запевняють, минулорічний прогноз бабака був правильним. Тому сподіваються, що й цього разу він не помилився. Діти радіють і наввипередки розповідають усе, що знають про цих тварин.

Юні зоологи станції натуралістів кажуть: і надалі вивчатимуть тварин та їх звички.