Відсутність житла та роботи — нині найбільший клопіт воїнів-афганців, кажуть представники їхньої місцевої спілки. Традиційно напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, влада вшанувала воїнів-інтернаціоналістів своєю увагою. І традиційно вислухала їхні проблеми. Хоча дечим таки допомогли: сім'ям загиблих воїнів чиновники виділили майже чверть мільйона гривень фінансової підтримки.

Відстуність житла нині чи не найбільше турбує воїнів-афганців. Цьогоріч чиновники планують видати ветеранам ...сім квартир, у черзі на житло їх понад дві сотні. У Рівному нині будуються ще майже два десятки квартир для афганців. Та й тут не без проблем.

Голова облради одразу ж запевняє: будівництво вже зрушило з мертвої точки. Планується й забезпечення афганців земельними ділянками. Керівники районних організацій ветеранів Афганістану просили в обласних керівників сприяти й працевлаштуванню своїх товаришів. Владці готові допомогти, мовляв, було б бажання працювати у самих афганців. Голова облради запропонував цьогоріч допомогти і з вшануванням пам'яті усіх мешканців Рівне нщини, котрі загинули у локальних війнах. Встановити меморіальну дошку кожному з них гроші у місцевих бюджетах знайдуться.