У Рівному остаточно визначилися з побудинковими тарифами на квартплату. Нині найдешевше обслуговування квадратного метра житла в обласному центрі обійдеться у 52 копійки, найдорожче у 4 гривні 55 копійок. Причому, найбільше доведеться платити далеко не за найліпше житло. Мешканців гуртожитків, швидше за все, будуть дотувати з міського бюджету.

За два тижні рівняни отримають платіжки, де квартплата розрахована за новим побудинковим тарифом. Так звана "зрівнялівка", залишилася у минулому, кажуть чиновники. От тільки нові тарифи, декого здивують неприємновисокою вартістю.

У таку чималу копійку мешканцям гуртожитків обійдеться квартплата, через спеціалізовані місця загального користування, — пояснює головний комунальник. Важко буде і житлово-комунальним підприємствам, каже міський голова. Розрахована за новою схемою квартплата, змусить керівників ЖКП запрацювати по-новому. Зібрані за надані послуги гроші у певному будинку, витрачатимуться на утримання та ремонт виключно цього будинку. Загальні казани по підприємствах ліквідували. Поменшає і житлово-комунальних підприємств.

А ще комунальники налагодять тісніші знайомства із мешканцями. У кожному будинку шукатимуть "управдома". Його обов'язки — контроль за роботою працівників підприємства, яке обслуговує будинок, та вчасні сигнали про неякісні послуги. Звертатися зі скаргами, пропозиціями або ж проханнями є куди і решті рівнян. Статистика свідчить, щороку, кількість звернень збільшується. За 2011 на розгляд міських чиновників надійшло майже шість тисяч сімсот скарг.