Пожежа сталась в райцентрі Здолбунів – у цій багатоповерхівці вигоріла квартира на 9-ому поверсі. Це все, що залишилось від кухні, - показує наслідки пожежі господиня.

Займання, розповідає Наталія Горошко, почалось з холодильника. В цей момент вдома нікого не було. Коли ж повернувся чоловік, пожежа вже набрала обертів, а квартира була повністю задимлена.

Пожежу люди загасили власними силами ще до приїзду пожежників. Та врятувати вдалось небагато – вогонь повністю знищив кухню та коридор, а разом з ними - техніку та домашні речі. Постраждали і дві кімнати, жити в яких тепер неможливо, - розповідають господарі.

Причина пожежі, переконані люди, перевантаження електромережі. В багатьох квартирах через це зламалась техніка. Валерій Іванов живе поверхом нижче – у нього перегоріли два телевізори та радіо телефон.

На місці пожежі вже побували співробітники ПАТ AES «Рівне енерго». Своєї вини у займанні вони не виявили. За електромережу будинку відповідає місцеве ЖКП. Комунальники визнають: перевантаження справді мало місце, але своєї вини в цьому не бачать. Кажуть: мережу перевіряли і все було гаразд, а в займанні, мовляв, винні самі мешканці будинку, які через морозну погоду масово ввімкнули електрообігрівачі.

Попри невизнання вини, комунальники таки готові допомогти погорільцям. Обіцяють вставити на кухні нове вікно, прибрати квартиру і навіть замінити електрику.

Та погорільцям цього замало. Збитки від пожежі вони оцінюють, щонайменше, у 50 тисяч гривень і вже готують позов до суду.

З ким саме судитись, погорільці вирішать після отримання результатів пожежної експертизи. Наразі причини займання встановлюють фахівці інспекції Держтехногенбезпеки. Що саме призвело до пожежі, експерти мають сказати за 10 днів. Саме стільки часу на це їм відводить закон. А поки погорільцям лишається чекати та прибирати наслідки пожежі.