Не шкодують грошей на власне утримання органи місцевого самоврядування Рівненщини. Затверджені на 2012 рік розрахунки Мінфіну міські та районні ради області перевищили удвічі: на утримання своїх апаратів напланували собі в цілому майже 170 мільйонів гривень бюджетних грошей проти розрахованих Міністерством фінансів 86-ти. В лідерах, природно, місто Рівне - перевищення сягнуло 15 мільйонів гривень. Такі апетити роздратували членів бюджетної комісії обласної ради.

Внести зміни до обласного бюджету на 2012 рік члени профільної комісії облради вирішили у зв’язку з затвердженням у районних та міських бюджетах субвенцій на обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями та через потребу погасити кредиторську заборгованість по загальному та спеціальному фондах.

Просять гроші з обласного бюджету і будівельники. Минулоріч за обласні кошти вони звели та реконструювали 19 об'єктів. Тепер настав час розрахуватися з будівельними фірмами.

Обурили голову бюджетної комісії розрахунки районних та міських рад Рівне нщини на фінансування апаратів управління органів місцевого самоврядування. Каже, вони перевищені більш як удвічі.

Олексій Кособуцький пропонує радам зменшити кількість витрат на утримання апарату та дофінансувати ті статті бюджету, на які зараз не вистачає коштів.