За тиждень завершується реєстрація на складання Зовнішнього незалежного оцінювання. Цьогоріч зміни є, та незначні. Перші іспити розпочнуться вже в середині травня. Дивіться про це у циклі сюжетів "ЗНО-2012".

Випускники шкіл вже визначились з основними питаннями - куди вступати, та які іспити складати. Лишився тиждень до завершення реєстрації на складання Зовнішнього незалежного оцінювання. Фахівці кажуть найбільше дітей реєструється вже в останній тиждень.

Петро Ковальчук каже незалежне оцінювання вже зарекомендувало себе, тому нині змін дуже мало. До прикладу, здавати можна лише одну іноземну мову. Також цього разу іспити з історії України та української мови і літератури, складатимуть у два дні. Однак є вагомі зміни при вступі до ВНЗ.

Фахівці переконують з завданнями випускники впораються. Адже програми та рекомендації, щодо ЗНО доступні усім, тому діти завчасно готуються до складання іспитів. Отримати сертифікат якості освіти можуть не лише цьогорічні випускники шкіл, а й випускники попередніх років. Наші журналісти всі освідченні, і вже мають дипломи про вищу освіту. Однак ми вирішили перевірити на собі усі переваги та недоліки Зовнішнього незалежного оцінювання. Олександр Туз каже, експерименту не боїться тому з задоволенням реєструється .

Олександр реєструється в інтернеті, на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Обирає українську мову та літературу, історії України та Всесвітню. Заповнює письмово заяву, і вже згодом відправляємо документи поштою. За кілька днів Сашко отримає підтвердження та сертифікат. Тепер каже наш доброволець, потрібно сідати за підручники та готуватися до іспитів. Але про це ми розкажемо пізніше.