На розбір польотів до Рівного приїхав заступник керівника державної інспекції техногенної безпеки України. Столичний чиновник на нараду зібрав надзвичайників та працівників новоствореного управління Держтехногенбезпеки у Рівненській області. Заслухав їхній звіт за 2011 рік, виказав своє незадоволення роботою декого з місцевих відомчих керівників і роздав цінні вказівки.

Щоб ось таких згарищ не було, або звести їх до мінімуму, торік у червні створили управління Держтехногенбезпеки. Працює така структура і на Рівне нщині . Її працівники встановлюють причини займання, проводять перевірку об'єктів на пожежну безпеку й проводять профілактику серед населення. Як працює новостворений підрозділ приїхав перевірити чиновник зі столиці.

Створили управління із навчених кадрів. У Держтехногенбезпеку відрядили служити 76 осіб із управління МНС Рівне нщини. 2011-й рік працівники управлінь охрестили роком надзвичайних ситуацій. Їх було аж 11, на противагу 2010-му, коли трапилося 5.

Рівне нщину за ймовірністю виникнення техногенних аварій порівнюють із центральними областями. У краю працюють 184 об'єкти підвищеної небезпеки.

Заслухавши звіти заступників місцевих керівників, столичний чиновник виказав декілька зауважень. А ще запропонував повернутися до досвіду радянської системи, коли по селах працювали добровільні пожежні команди. Щоб їх створити, надзвичайні управління мають часу до кінця цього року.