Наркотики, ігри та алкоголь допомагають нині людям заповнити порожнечу у душі. Втім, тимчасові способи втечі від реальності потім стають бідою не однієї людини, а всієї родини залежного. У Рівненському районі ентузіасти відкрили ексклюзивний реабілітаційний центр, де навчають залежних людей жити в гармонії з собою та світом без будь-яких допінгів.

Ярослав називає свої проблеми комплексними. Він програвав у карти , вживав наркотики та алкоголь. На його бажання кинути лікарі тільки розиводили руками.

Нині він допомагає тим, хто потрапив у таку ж калепу. Працює консультантом у центрі 12+ уже півроку. Сюди ж запросили спеціаліста із Казані. Тігран теж пройшов шлях зцілення у себе на батківщині. Він вже із квітня ратує залежних на Рівне нищині. Каже, найчастіше люди не те що бояться звернутись до спеціалістів, вони просте не знають у кого попросити допомоги.

Засновники центру мріють про створення консультаційного центру у Рівному. Бо знають, що це реально. Колись і сам центр “12+” був просто прагненням допомагати залежним людям. І за рік часу він постав на колишньому стихійному сміттєзвалищі. А тепер тут вже підраховують, за півроку роботи майже 3 десятки людей почали жити по-новому.

Для повного функціонування центру не вистачає третього поверху та елементарного - харчів та деревини. Обласні чиновники пообіцяли співпрацю із центром. Думають навіть ініціювати програму з співфінансування таких центрів в області.

Засновники центру сподіваються, що невдовзі реабілітація буде безкоштовною. Та й нині таких цін ніде в Україні не зустрінеш. Якщо кругом зцілення від алко- нарко- та ігрової залежності коштує до 2 тисяч доларів, то тут - 5 тисяч гривень. Але найбільша дяка за роботу - вдячність родин та людей, які пройшовши 12 степені до зцілення почали реально жити.