Колишні працівники ЖКП "Центральне" просять повернути зароблене. Кого персонально просити люди вже й не знають. Зарплатню їм два роки виплачувала виконавча служба, бо рахунки комунального підприємства арештовані. Востаннє гроші колишні працівники ЖКП отримали тільки за жовтень. А із 1-го січня підприємство взагалі розформували, тож люди нині на біржі. Та й там не усі отримують допомогу з безробіття. За що жити колишнім двірникам?

Колишні двірники ЖКП "Центральне" прийшли до редакції Першого місцевого, бо не знають від кого ще чекати допомоги. Людям винні і без того невелику зарплатню. А із нового року їхнє підприємство розформували, але допомоги із безробіття вони теж не отримують.

Головний комунальник міста близької перспективи вирішення проблеми не бачить. ЖКП "Центральне" продовжує збирати з мешканців заборговану квартплату, однак це процес тривалий та й грошей цих буде замало.

А до того - ще й 320 тисяч гривень заборгованості самої зарплатні. Чиновник прогнозує, що сплатити її колишнім працівникам підприємства вдасться місяці за три і тільки за допомоги бюджету. А ось страхові внески до пенсійного, припускає Іван Гема, гаситимуть значно довше. Між тим, без них звільнені люди отримують мінімальну допомогу з безробіття, а з інвалідністю, як Марія Гайдук, не отримують взагалі.

Через арешт рахунків ЖКП "Центральне" останні два роки усі виплати працівникам здійснювала міська виконавча служба. Її керівник пояснює: із надходжень на підприємство сплачували передусім зарплатню. На внески до Пенсійного фонду грошей майже не лишалося.

На пояснення чиновників хліба не купиш, бідкаються колишні двірники. Проте щиро сподіваються, що після виходу сюжету в ефір ті, хто керував ними і досі приймає рішення, зглянуться на маленьких людей і врятують їх від злиднів.