Понад 13 мільйонів гривень зі скарбниці Рівного торік у грудні осіли на рахунку Держказначейства. Ці кошти із бюджету перерахували будівельникам і постачальникам харчів. Свою роботу вони виконали, а грошей так і недочекалися. Щоб скоріше вирішити ситуацію, скликали позачергове засідання міськвиконкому.

Про виконання бюджету за 2011-й рік слухали на нинішньому позачерговому засіданні міськвиконкому. Дохідна частина по загальному й спеціальному фондах перевищила видаткову на шість з половиною мільйонів гривень, - відзвітував головний фінансист міста.

Не виконали бюджет по збору за паркування транспортних засобів. Торік на парковках планували заробити 300 тисяч гривень. Створили відповідне підприємство. Натомість, влітку площі парковок зменшили у 2,5 рази. Зробили це вимушено, через зміни у законодавстві.

Може статися так, каже міський голова, що у квітні від парковок узагалі доведеться відмовитися. За два місяці кожна платна стоянка повинна бути обладнана паркоматами. Ціна одного — 40 тисяч гривень, це задорого для скарбниці Рівного. Надто, коли трапляється так, що кошти виділені для постачальників затримуються на рахунку Держказначейства.

Без грошей залишилися будівельники й постачальники продуктів. Вони виконали свої зобов'язання ще у грудні 2011-го. Знову гроші для них розподілятимуть на сесії міськради 9 лютого.