Конфлікт інтересів між працівниками УБОЗу та адвокатами розгорівся у Рівному. Міліціонери приїхали в офіс адвокатської фірми "Західноукраїнський юридичний альянс" для обшуку. Втім, за словами самих працівників "Альянсу", відповідна постанова міського суду була видана на проведення обшуку власності приватної особи, а не їхнього офісу. Обшук працівники УБОЗу таки провели, заручившись підтримкою спецпідрозділу "Сокіл". Більше п'яти години, зачинившись ізсередини разом із працівниками офісу та понятими, вони шукали документи, необхідні слідству в кримінальній справі. Як вдалося з'ясувати, справу порушено за фактом шахрайства в особливо великих розмірах. Ідеться про купівлю приватною фірмою нежитлового приміщення Львівської залізниці. Тепер адвокати звинувачують убозівців у порушенні закону "Про адвокатуру", а у конфлікт втрутилась прокуратура. На чиєму боці закон досліджує і наша знімальна група

Суботнього ранку працівники УБОЗу завітали до офісу адвокатської фірми "Західноукраїнський юридичний альянс" з постановою суду про обшук. Адвокати у правомірності дій працівників УБОЗу засумнівались. Тому до обшуку міліціонерів не допустили і за допомогою звернулися у міську прокуратуру. УБОЗівці викликали на підмогу 2 бійців спецпідрозділу "Сокіл", зачинились із серединиі та офіс таки обшукали. Прокурори, які прибули на місце події, повідомили - УБОЗ діє в межах закону.

За словами начальника відділу прокуратури області Петра Мулярчука, який здійснює нагляд за УБОЗом, його піднаглядові ведуть слідство у серйозній справі. Ідеться про угоду купівлі-продажу приміщення колишнього дитячого садочка Львівської залізниці. Правоохоронці переконані, що приватна фірма придбала його незаконно, чим державі завдано збитків більш як на мільйон гривень. Адвокати вважають, що мета не виправдовує засобів, а докази повинні здобуватися законним шляхом.

Тепер адвокати із Західноукраїнського юридичного альянсу мають нагоду проявити свою професійну майстерність, захищаючи власні права. Вони готуються оскаржувати дії правоохоронців та вимагати від них компенсації шкоди, завданої їхній репутації.