Звільнитися з роботи змушують майже чотири десятки працівниць у селищі Зоря. Жінки переконують, керівництво Української виробничої компанії вимагає написати заяви за власним бажанням. Натомість роботодавці пояснюють, діють за законом і обіцяють виплатити компенсації і оформити жінок на біржу.

Жінки у селищі Зоря поблизу Рівного бояться залишитися без роботи і грошей. Пані Наталія вже два роки працює на місцевому склозаводі. Жінка розповідає, віднедавна дізналася, що юридично оформлена на роботу в Українській виробничій компанії. Для неї і її трьох десятків колег це стало несподіванкою. Ще більше здивувала їх пропозиція столичного керівництва звільнитися з роботи.

Українська виробнича компанія надає посередницькі послуги з працевлаштування і має філії по всі Україні. І пропонує зазвичай сезонну робота. Тому звільнення, переконує керівництво компанії, це звична справа. І радить людям уважніже читати умови договору. Наразі пояснюють, ніхто працівниць звільнятися з роботи не змушує.

Заступник директора товариства "Українська виробнича компанія" Олександр Романюк поообіцяв, усім працівницям виплатять зарплатню за два місяці і оформлять на біржу праці. Як і вимагає закон. У разі, якщо керівнитцво Української виробничої компанії не виконає обіцянки, працівниці погрожують зупинити роботу заводу.