Авіаатаку здійснили сьогодні українські миротворці поблизу села Мала Любаша костопільського району. Усю свою міць та уміння вертолітники на МІ-24 демонстрували представникам ООН, які мають намір забрати їх до Конго. Адже саме про це ще у вересні попросив секретар ООН Пан ГУ Мун президента України Віктора Януковича. На що здатний наш миротворчий контингент у гарячих точках чорного континенту?

Це не Конго, а Рівне нщина. За 25-градусного морозу на рівненський полігон сідає перший розвідувальний вертоліт - Мі - 8.

Він залишає на землі командирський склад і вирушає на обстеження території. Адже мішені хоч і умовні, та умови максимально наближені до бойових. Українські льотчики тренувались тут вже неодноразово.

За кілька хвилин мішені рівненського полігону приймають першу керовану ракету. Мі-24 ще кілька разів пролітає над пунктом управління, на прощання махає хвостиком та відлітає у Броди. Саме там через складні погодні умови і споряджались у бій вертольоти. Заряду, кажуть головні керівники, у крилатих - на 10 відсотків. Якби стріляли на повну міць, силу авіації відчули б і не тільки навколишні села.