Рівненські чиновники вирішили виділити із бюджету розвитку міста 4 мільйони гривень на реконструкцію міського палацу культури. Щоправда це лише четверта частина від загальної суми, яка потрібна, відповідно до проекту реконструкції, на будівельні роботи. Однак, міські керівники уже вигадали, як можна зекономити.

Приміщення міського Будинку культури заходилися ремонтувати ще сім років тому. Почали із реконструкції танцювальних класів, хорового та оркестрового залів й даху над ними. На усю цю красу витратили вісім мільйонів гривень. Отримали колективи і простору костюмерну. Тут зберігають півсотні комплектів одягу.

Збирають гроші і керівники міста, щоб продовжити реконструкцію цієї будівлі. Після двох років не фінансування, у бюджеті розвитку Рівного на цей рік заклали чотири мільйони гривень. За ці кошти перекриють аварійний дах над глядацькою залою. Реконструкцію самої сцени уже зробили. У 2009-му будівельники попрацювали із її фундаментам та дахом.

Передбачені у бюджеті чотири мільйони — тільки п'ята частини від усієї необхідної суми. Але 20 мільйонів, можливо, і не знадобиться. Як зекономити на відбудові, яка за підрахунками проектантів у 2006-му коштувала 30 мільйонів гривень, придумала заступник міського голови. Перш за все — на сценічній техніці. Тут встановлять світлодіодний екран.

Глядацька зала й сцена у загальному кошторисі реконструкції — найдорожчі. Коли цю частину будівлі доведуть до пуття, — не прогнозують. На завершення відбудови чекають 24 зразкових і народних колективи, які працюють у міському Будинку культури.

А поки народні й зразкові виступають на інших сценах. Під рідним дахом можуть похизуватися тільки фойє викладеним мармуром та класами для репетицій.