Чисте місто - ближче до Європи. Переконаний міський голова Рівного Володимир Хомко. Він пишається своїм європейським корінням і сподівається на європейське життя для Рівного. Крок до цього зробив він нині на зустрічі із генеральним консулом республіки Польща в Україні Мареком Мартінеком. Обидві сторони домовилися про тіснішу співпрацю як культурну так і освітню.

Бути разом з Польщею в Європі хоче міський голова Рівного Володимир Хомко і просить закордонного гостя поділитися досвідом швидких та ефективних змін, які сталися в сусідній країні за двадцять років. Хоча каже, у попередні роки влада Рівного виробила тісні стосунки з керівниками польських міст та воєводств.

Після обміну думок про співпрацю між польськими містами та Рівним почали говорити про проблеми. Одна з таких — видача шопінг-віз. Обласний центр ще в минулому році мав стати одним з міст де такі візи мали видавати. Однак нині не відомо коли їх видаватимуть, через проблеми у фірми-переможця тендеру на будівництво офісного приміщення під центр видачі шопінг-віз.

І вже традиційно, після завершення офіційної частини зустрічі, Володимир Хомко та Марек Мартінек обмінялися подарунками. Міський голова Рівного вручив гостю фотоальбом з історією Рівного та статуетку Маріїї Несвицької.