І зовсім інша боротьба не за ідею а за майно триває у Рівному і нині. Італійці та українці не можуть поділити Гавану. На кафе під такою назвою в центрі міста претендують двоє підприємців. Один із них італієць, власник будівлі. Інший - рівнянин, котрий взяв кафе в оренду. Зустрітися обоє мали нині.

Про те зустрітися бізнесменам не вдалося. Закордонний підприємець на зустріч не прийшов. Усі спроби до нього додзвонитися виявилися марними. Інша сторона конфлікту — люди, які нині орендують приміщення кафе "Гавана" намагалися розставити всі крапки над "і".

Власником приміщення де зараз знаходиться кафе з 2009 року є італійський бізнесмен Джорджіо Морано. За юридичні послуги іноземець передав його у безоплатну оренду підприємству "Сіті-статус" до 2014 року. Крім того за версією українських підприємців італієць позичив у них півтора мільйони гривень, які обіцяв повернути ще літом 2011 року, але до цього часу грошей не віддав. Заставою у цьому договорі в разі не повернення коштів було саме кафе. Підтверджують свої слова бізнесмени відповідними нотаріально завіреними документами.

Хто правий у цій ситуації зараз з'ясовують правоохоронці. А перший місцевий й надалі продовжуватиме стежити за ситуацією навколо кафе у центрі міста.