Нові автомобілі швидкої медичної допомоги отримали Олександрійська, Дядьковицька та Клеванська районні лікарні. Вартість одного авто майже 150 тисяч гривень. Їх закупили за кошти районного та місцевих бюджетів. Чи вистачить нових карет швидкої допомоги для потреб медичних закладів?

Нову карету швидкої медичної допомоги отримала Олександрійська районна лікарня. Ключі від неї офіційно вручають водію Сергію Яковцю. Останній відразу сідає за кермо і випробовує швидку в дії. Каже, нове авто не порівняти з старими.

Воно й не дивно. Адже з трьох карет швидкої допомоги, які обслуговують Олександрійську лікарню - двом по 14 років. Щодня їм доводиться долати майже 300 кілометрів. Бо обслуговують 17 населених пунктів з 20-ма тисячами населення.

Головний лікар радіє подарованій кареті швидкої допомоги. Тепер думає де знайти оснащення для автомобіля. Адже медичного обладнання в авто немає. Начальник обласного управління охорони здоров'я Віталій Бойко обіцяє цю проблему вирішити.

Такі ж нові карети швидкої медичної допомоги отримали Дядьковицька та Клеванська районні лікарні. Загалом у 2011 році було придбано 5 швидких. Цьогоріч обласні чиновники планують придбати 32.

Медперсонал Олександрійської районної лікарні дуже сподівається, що із запланованих 32 карет швидкої їм дістанеться ще одна. Адже для потреб медичного закладу трьох старих автомобілів та подарованого нового - не вистачить.