Адже тут протягом двох років збудують новий оптовий сільськогосподарський ринок. Інвестори вже цьогоріч планують звести павільйон для квітів. Крім того, поруч планують побудувати і новий автовокзал, який обслуговуватиме перевізників Дубенського та Луцького напрямку. Та чи вигідне будівництво оптового ринку самим фермерам?

Оптовий ринок буде розташований на 10 гектарах землі, при в'їзді у Рівне зі сторони Луцька. Також там зведуть автовокзал та стоянки. Ідея будівництва ринку з'явилась ще минулоріч, нині ж він отримав статус оптового.

Вигідне будівництво такого ринку для фермерів Рівне нщини, каже їх голова Дмитро Українець. За досвідом минулих років, нереалізована продукція сягає 20 %. А все через проблему зберігання. В павільйонах же оптового ринку будуть створені всі умови, аби продукти не псувалися тривалий час. На кшталт кондиціонованих чи з відсутністю денного світла. Це дасть змогу вийти на зовнішній ринок, прогнозує Дмитро Українець.

Оптовий ринок окрім сільськогосподарської продукції реалізовуватиме і морепродукти, бакалію та квіти. Для останніх павільйон зведуть вже цьогоріч. Згодилась вкладати кошти в проект іноземна інвестиційна компанія. Співвласниками можуть стати і оператори, котрі працюватимуть на ринку.

Аби не створювати конкуренцію роздрібним, оптовий ринок працюватиме лише вночі. Щоб вантажівки не пересувались містом, в подальшому планують збудувати об'їзну дорогу.