Організатори переконані після канікул вихованцям палацу легше проявити себе, та підготуватися до відповідальної дорослої роботи, тому цього разу акція стартувала значно раніше.

Голова парламенту дітей міста Алла Яблонська вже третій рік вливається у роботу рольової гри "День дублера". Сьогодні у неї підвищення, адже вона директор Палацу дітей та молоді. Дівчина каже ця робота допомагає їй наблизитись до дорослого життя, спробувати самій вирішити певні проблеми.

Цього року 48 учнів виявили бажання на кілька днів стати дорослими, та показати власні ідеї, амбіції, та успіхи. Їх підтримують колишні дублери. Ольга Денейко у минулому також була дублеркою, нині студентка Вишу. Запевняє досвід отриманий у грі змінив її ставлення до людей у спілкуванні та роботі.

Головними критеріями відбору активістів - це їх власне бажання, відповідальність, креативність. Кожен охочий писав власну програму та захищав її, і лише потім отримує омріяне місце.

Старші колеги урочисто привітали своїх наступників, і роблять останні настанови. Кажуть у їх роботу не втручаються, адже довіряють своїм вихованцям. І відкривають секрет - найкращі дублери отримають сертифікат першого робочого місця у Палаці. Наостанок передають ключ та печатку палацу.