Цієї неділі у культурно-археологічному центрі стартував слов'янський фольклорний фестиваль "Коляда". До кінця січня колективи з різних куточків України та ближнього зарубіжжя демонструватимуть там етнообряди та піснеспіви. Окрім того, на території "Пересопниці" діятиме постійний вертеп.

Не тільки подивитися, а й послухати справді є що. Піснеспіви польською, білоруською, російською і звичайно українською мовами до кінця січня звучатимуть У Пересопниці. Окрім того, відвідувачі можуть ознайомитися і з народними обрядами ближнього зарубіжжя, заодно і порівняти українські.

Нині до Пересопниці завітали колядники із східної України. Співають у Пересопниці і Рівне нські колективи. А юні солісти з Зорянської школи мистецтв діляться враженнями.

На території Пересопниці діє і постійний вертеп. Хлопці та дівчата з сусідніх сіл - головні герої дійства. Хоча в Пересопниці до завершення фестивалю ще майже три тижні, автор та керівник проекту Микола Федоришин вже планує наступного року збільшити географію фестивалю, запросивши вдвічі більше колективів.