Композицію з дерев'яних фігур біблійних героїв доповнили живими тваринами. Поні та ослиця не тільки декорації, на них ще й діти можуть покататися. А для батьків - дорослі козацькі забави.

Про таїнство народження Христа дві тисячі років тому у вифлеємській стайні, протягом Різдвяних свят розповідатимуть рівненські козаки. Щоб було цікаво і дорослим і малечі, біля фігур біблійних героїв — поні та ослиця. Її спеціально придбали напередодні.

Не на центральному майдані, а на території козацького табору "Гайдамаки", що на околиці Рівного, в останню мить вирішили встановити шопку. Пояснюють, боялися, щоб у конструкцію не влучила петарда.

Жарт це чи правда — козацька таємниця. Вони не тільки розповідають про Різдво й показують, як його святкували прадіди, а й вчать побутовим дрібницям. Як коня підкувати, чи просто копита почистити.

Розважатимуть у своєму таборі козаки до закінчення Різдвяних свят. Особливо цікавим дозволяють погодувати тварин: хлібом, чи сіном. А тих, хто уміє малювати чи різьбити, запрошують змайструвати фігурки пастушків або ж інших героїв, щоб доповнити шопку.