Два роки науковці водного університету розробляли проекти з оптимізації руху в обласному центрі. Дослідили, які вулиці потрібно розширити, де встановити або ж ліквідувати світлофори і облаштувати зупинки громадського транспорту. Які зміни відбудуться у місті?

Зробити заїздні кишені та стоянку для автомобілів потрібно на вулиці Відінській навпроти податкової адміністрації та на Приходька біля водного університету. У цьому запевняють науковці цього навчального закладу. Мовляв, на цих вулицях постійно на проїжджій частині стоять автомобілі. Тому рух ускладнений і обмежена видимість. Є проблема і з кільцевими розв'язками у місті.

Пропонують його перенести далі по вулиці Курчатова. А от на Степана Бандери хочуть ліквідувати два світлофори - біля музичного училища та при повороті на 24 Серпня. Це, вважають, зменшить затори.

А ось на перехресті Соборна - Вербова - Старицького незабаром встановлять світлофор. Обдумують науковці і як розвантажити місто від маршрутних таксі. Адже з 35 існуючих маршрутів - двадцять один пролягає центральною частиною міста. Тому науковці думають про правильний об'їзд.

Пропонують розширити вулицю Соборну та встановити нові зупинки по місту. Начальник міського управління транспорту і зв'язку Віталій Миронюк вже думає як їх облаштувати.

Міським чиновникам пропозиції науковців сподобались. Мають і свої ідеї щодо розвантаження вулиць міста від транспорту. Втілювати у життя пропозиції науковців чиновники планують. Однак, все залежатиме від фінансування.