Пам'ятники мітингувальнику та дітям підземелля можуть з'явитися у Рівному в найближчій перспективі. Таке бажання має Володимир Хомко. Мовляв, історичних монументів у місті чимало, натомість бракує незвичайних і яскравих, які приваблювали б туристів. Є в міського голови і серйозніші плани на прийдешній рік.

У Рівному цьогоріч будували, виготовляли продукцію, поліпшували благоустрій і піднімали освіту та культуру - підсумовує на прес-конференції міський голова. І оперує цифрами...

В числі здобутків міський голова називає і те, що цьогоріч місто не брало кредиту на газ для опалення, та сплатило минулорічний. І конструктивну співпрацю з губернатором, завдяки якій вдалося здати 14-ту школу і домовитися про співфінансування стадіону "Авангард". І те, що до Нового року вчителі Рівного отримають зарплатню та премію. А двоє рівненських афганців, котрі стоять на черзі - нові трикімнатні квартири, напередодні на це прийшли гроші з державної субвенції. Пригадати що не вдалося зробити міському голові вдається не одразу.

З часом пригадує і ремонти доріг під снігом - бо транспортний податок розподіляється через Київ і гроші надходять наприкінці року. І фінансові проблеми водоканалу - через те, що тарифи формуються у столиці. і навіть зовнішній вигляд міста не залежить від місцевої влади, нарікає Володимир Хомко. У прийдешньому 2012-му в Рівному планують здати в експлуатацію 60 тисяч метрів квадратних житла, продовжать закуповувати старі чеські тролейбуси - бо не набагато гірші за нові, але вдесятеро дешевші, встановлювати на комунальний транспорт GPS-навігатори, бо практика показує 20 відсотків економії пального, проводити тендери на харчування у школах та садочках за участі громадськості та ЗМІ. Чи не наймасштабнішим заходом прийдешнього року планується святкування 70-ої річниці створення УПА, На туристичний бум до Євро-2012 Володимир Хомко великих сподівань не покладає - місто буде осторонь головних спортивних подій. Але має особисті плани на прийдешній, виборчий рік.

А поки Володимир Хомко збирається поберегти власні нерви та зустріти Новий рік у вузькому родинному колі. Вже на 4-те заплановане засідання міськвиконкому, а 5-го - має відбутися сесія, де прийматимуть бюджет Рівного - 2012.