Зводити новий освітній заклад у селі Будераж почали ще у 1990 році. З розпадом Радянського Союзу будівництво припинили. На новий освітній заклад, який тривалий час вважався довгобудом з державного бюджету витратили майже тринадцять мільйонів гривень.

Директор школи розповідає на період реконструкції учні ходили до школи у сусіднє село. Загалом у новозбудованій школі навчається сімдесят шість учнів, з них 28 доїжджають з чотирьох навколишніх сіл. Одинадцятикласник Ілля Максимчук каже, вже й не мріяв що закінчить навчання у новому приміщенні рідної школи.

Домовитися з урядом про необхідність виділення цих коштів для обласної влади було пріоритетним завданням переконує голова адміністрації. Адже довгі роки місцеві школярі навчалися у двох стареньких будівлях, де щодня наражалися на небезпеку.

Обігріватиме споруду автономна котельня, яка працюватиме на відходах деревини. А в подарунок, новому освітньому закладу керівництво області вручило ще й ключі від шкільного автобусу, який цьогоріч отримала Рівне нщина в рамках державної програми.