На конкурс з'їхалися більш як півтисячі учасників із майже двадцяти регіонів України. Конкурсанти змагаються у грі на музичних інструментах та вокалі. Вже у перший день судді відмітили високий рівень конкурсантів.

Конкурсанти чи не зі всієї України зібралися в другій Рівне нській музичній школі. Демонструють окрім музичних талантів, ще й неабияку сценічну витримку.

Андрій Кримінський приїхав з Хмельницького. Розповідає, тільки з дороги, то ж часу на відпочинок не мав. Попри те, що за півгодини виходитиме на сцену - зовсім не хвилюється.

Тернополянка Юля Жукова на "Бурштинових нотках" теж уперше, та на відміну від Андрія свого хвилювання не приховує.

Юля виконуватиме композицію Гаспара Куммера "Фантазія". Відтворити бодай кілька звуків на флейті спробувала навчити і знімальну групу "Першого місцевого". Вийшло тільки з третього разу.

Конкурсантів, окрім концертмейстерів та батьків, супроводжують і викладачі. Попри юний вік конкурсантів, журі відзначає їх високий професійний рівень. Цієї суботи у другій музичній школі відбудеться другий тур конкурсу. А на неділю, 18 грудня, в обласному музично-драматичному театрі заплановане нагородження лауреатів "Бурштинових ноток" та гала-концерт.