Нині вона базується у селищі Соснове, але на утримання технічної бази і виплату зарплатні працівникам грошей немає ні у селищній, ні у районній раді. Тепер жителі району бояться після скорочення частини опинитися один на один із вогнем, а пожежники - зі злиднями. Бо не матимуть роботи.

Пожежники селища Соснове весь час напоготові. Нині їдуть ліквідовувати загоряння у помешканні пенсіонера. Старенький палив у ліжку і загорівся матрац. Сусіди вчасно побачили.

Матрац загасили, помешкання не постраждало. Дочка пенсіонера дякує сусідам та пожежникам. Останні дорогою назад розповідають, якщо їхню пожежну частину ліквідують то вчасно гасити загоряння вже ніхто не зможе. Адже найближча пожежна частина знаходиться аж у Березному.

Пожежну частину хочуть ліквідувати через брак фінансування, розповідає її начальник Володимир Мельник. У селищній раді грошей нема, районна субвенцію не дає. А на утримання частини потрібно не мало не багато 368 тисяч гривень у рік.

Пожежна частина у Сосновому обслуговує 24 села. Тому необхідність у ній велика, каже селищний голова Володимир Сидорчук. Але грошей на її утримання нема, тому якщо частину і не ліквідують, то деяких працівників все одно доведеться скоротити.

Шоковані скороченням і працівники пожежної частини. Адже іншої роботи в селі не знайдуть. Тому вже обдумують, де братимуть гроші, щоб прогодувати сім'ю.

Голова Березнівської районної ради Віталій Лашта у телефонній розмові повідомив, що до нього з цією проблемою ніхто не звертався. А от керівників області питання зацікавило.