100 тисяч гривень моральної шкоди вимагає від прокуратури та міліції рівнянка Ніна Рудик. Жінка звинувачує правоохоронців у бездіяльності щодо розслідування справи про вбивство її сина.

Нагадаємо, Віктора Рудика застрелили ще у далекому 2001-ому році. Це сталося коли він своїм мікроавтобусом віз людей на ринок до Одеси. Закривавлений труп чоловіка виявили у лісі неподалік села Бабин Гощанського району. Вбивцею правоохоронці назвали жителя Львівської області Григорія Полюгу, добре відомого за численними розбійними нападами на території України. Та Ніна Рудик запевняє: у Полюги були як мінімум 4-ри спільники, які не понесли жодного покарання за вбивство її сина.

Вчинивши розбій, Григорій Полюга забрав у пасажирів 13 тисяч доларів та втік до Польші. Там він продовжив займатись розбоями поки його не затримали тамтешні правоохоронці. Польська Феміда приговорила українця до 15 років тюрми. На Батьківщині про Полюгу також не забули. У 2008-ому році його доправили на Рівне нщину, де апеляційний суд дав йому також 15 років в’язниці – за розбійний напад та вбивство Віктора Рудика. Та пані Ніна цим вироком не задоволена. Каже: непокарані інші учасники злочину, попри численні звернення та докази їхньої вини.

Позов Ніни Рудик до правоохоронних органів слухається в Рівне нському міському суді. Сьогодні мало відбутись перше засідання, але його перенесли. Через відсутність відповідача від міліції. Наступне слухання у цій справі заплановане на середину січня.