Процес ліквідації вже розпочався, а її функції розподілять між собою інших два державних органи - Територіальна державна інспекція з питань праці, яку створена указом Президента ще рік тому та інтегрована інспекція праці, яку планують організувати в 2012-му.

Інспекцію праці в Україні ліквідовують згідно указу Президента. Повідомив очільник цього органу в Рівне нській області Михайло Бузинарський. Заразом прозвітувався перед журналістами за зроблене за період свого головування та з сумом констатував — підзвітний йому орган в останні місяці нічим не зміг допомогти людям.

Михайло Бузинарський переконує вся нормативно-правова база застаріла і не дозволяє його підлеглим втручатися в конфлікти між роботодавцем та робітником. Працівники державної інспекції можуть лише направити справу до суду, який і приймає остаточне рішення.

Саме на інтегровану інспекцію праці покладає надії теперішній очільник територіальної інспекції. Мовляв, вона буде мати більше повноважень та буде застосовувати нові підходи до вирішення питань.